کلیه ی حالات چهره شناخته شده

حالات صورت حرفهای زیادی برای گفتن دارند. با تغییرات کوچکی در ماهیچه های صورت می توان مفاهیم زیادی را متوجه شد که برای انتقال آنها به طور زبانی نیازمند استفاده از چندین واژه می باشد، اما جمله ای طولانی را می شود تنها با بالا انداختن ابروها و بستن چشم ها بیان کرد. در مجموع حالات چهره در حالی که تصور می شد انسان قادر به بروز تنها شش حالت چهره در خود می باشد با پیشرفت در تکنولوژی ، با استفاده از نرم افزارهای جدید و توسط دانش پژوهان توانستند ۲۱ حالت چهره را شناسایی کردند.

در این زمینه دکتر الکس مارتینز پژوهشگر دانشگاه ایالتی اوهایو و مجری این تحقیقات بیان می کند که: ما تاثیر عواطف بر حالت‌ های صورت را از عواطف ساده مثل خوشحالی یا اندوه فراتر برده ایم و شواهد محکمی بدست آوردیم که نشان دهنده ی این است که  انسان‌ ها در حالت‌ های عاطفی مختلف چگونه ماهیچه های صورت خود را حرکت می‌ دهند. به این ترتیب ما ۲۱ حالت چهره را شناسایی کردیم.
 همچنین او افزود که: نتیجه بسیار شگفت انگیز بود. ما متوجه شدیم تقریبا همه این ۲۱ حرکت، یک حالت چهره را یکسان از خود نشان می‌ دهند یا دستکم در فرهنگ ما چنین است.

پیش از این توصیف حالت‌های چهره به شش حالت خوشحال، غمگین، ترس، عصبانی و متعجب محدود بود. مثل این بود که برای نقاشی فقط شش رنگ داشته باشیم. اما حالا جعبه مداد رنگی ما ۲۱ رنگ دارد.

از سمت چپ: عصبانی و مشمئز، عصبانی و متعجب، عصبانی، یکه خورده و مشمئز، مشمئز 
 

محققان برای شناسایی حالت‌ های چهره، جمله‌ هایی را طراحی کردند که حالت‌ های عاطفی را ایجاد کنند. سپس از ۱۰۰ مرد و ۱۳۰ زن داوطلب خواستند تا حالت‌ های چهره شان را بر اساس چیزی که به آنها گفته می‌شود تغییر دهند تا از آنها عکس بگیرند.

مثلا وقتی به این افراد گفته شد "همین الان خبر غیر منتظره ای شنیدی "نتیجه چهره "خوشحال و متعجب" بود و وقتی گفته شد بوی "بدی استشمام می‌کنی" نتیجه چهره "مشمئز" بود.
   
دانشمندان پنج هزار عکسی را که به این ترتیب گرفته بودند برای یافتن شباهت‌ ها و تفاوت‌ ها بررسی کردند. برای این کار عکس‌ ها را با بانک اطلاعات موسوم به "سیستم شناسایی حرکات صورت" (Facs) مقایسه کردند.

 از سمت چپ: مشمئز و متعجب، ترسیده، ترسیده و عصبانی، ترسیده و مشمئز، ترسیده و متعجب 

این سیستم بیشتر برای تجزیه و تحلیل زبان  بدن استفاده می‌شود. نتیجه این کار، شناسایی بیست و یک حالت چهره بود که همه ی آنها ترکیبی از شش حالت پایه هستند. سپس دانشمندان با استفاده از نشانه های ماهیچه های  چهره مثل گوشه دهان و لبه بیرونی ابرو توانستند هر حالت را با حرکت ماهیچه ها ربط دهند. 

دکتر مارتینز می‌ گوید: فرض ما در علوم شناختی این است که مغز مثل کامپیوتر کار می‌کند. ما می‌ خواهیم الگوریتمی را شناسایی کنیم که مغز ما بر اساس آن کار می کند، الگوریتمی که به مغز امکان می‌ دهد با دیدن حالت‌ های چهره، عواطف مختلف را تشخیص دهد." 


 

ازسمت  چپ: مشمئز و خوشحال، خوشحال و متعجب، خوشحال، متنفر، غمگین


وی افزود: تا کنون برای رمزگشایی از این الگوریتم از شش حالت اصلی چهره استفاده می‌کردیم و مشکلات بزرگی داشتیم. امیدوارم با شناسایی حالت‌ های جدید، راه بهتری برای رمز گشایی و تحلیل الگوریتم‌ های مغز پیدا کنیم." 

دانشمندان سعی می‌ کنند با مدلسازی رایانه ای از حالت های چهره برای تشخیص بیماری هایی مثل اوتیسم و اختلال تنش‌زای پس از رویداد (PTSD) استفاده کنند.

 برای مثال خشم و ترس در مبتلایان به PTSD زیاد است، اما آیا تمام حالت‌ های مربوط به خشم یا ترس به یک اندازه در چهره آنها ظاهر می‌ شود یا آنکه بیشتر مثلا چهره "عصبانی ترسیده" دارند؟ 


 

از سمت چپ: غمگین عصبانی، غمگین مشمئز، غمگین ترسیده، غمگین متعجب، متعجب 


 علاوه بر این، متخصصان تصمیم دارند که ارتباط واکنش های چهره را با عوامل ژنتیکی و مسیرهای شیمیایی مغز شناسایی کنند و بدانند این راه های عصبی کدامند و ترشح چه مواد شیمیایی در مغز این حالت ‌ها را در چهره ایجاد می‌ کند؟ 
به گفته دکتر مارتینز حالا "می‌توان فرضیه های بیشتری را مطرح کرد و به آزمایش گذاشت."
به این ترتیب می‌ توان شناخت بیشتری از بیماری‌ های روانی بدست آورد و برای آنها روش‌ های درمانی و دارویی پیدا کرد. 

منابع:

http://www.asriran.com/fa/news/329426/21

http://www.aftabir.com/articles/view/science_education/technology/c3c1264313379_states_face_p1.php


 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.